Mandľové maslo

Mandľové maslo sa vyrába rozomletím mandlí. Podľa štruktúry môže byť hladké alebo chrumkavé. Hladké mandľové maslo bolo zomleté najjemnejšie ako sa len dá. Chrumkavé mandľové maslo môže obsahovať kúsky mandlí.

Chuť mandľového masla ovplyvňuje aj to, či boli použité natural mandle alebo pražené mandle. Tak isto môžu byť použité blanšírované mandle (teda je po namočení odstránená šupka z mandlí) a mandľový krém po namletí pre zvýšenie lahodnosti je aj vyšľahaný.

Použitie mandľového masla

  • Na ochutenie smoothies alebo mliečnych kokteilov – lyžička mandľového masla dodá jemnú orieškovú príchuť.
  • Na ochutenie vločkových, quinoa a iných kaší.
  • Na ochutenie omáčok alebo dresingov pri varení.
  • Na ochutenie krémov do zákuskov alebo tôrt.

Fantázii sa medze nekladú 🙂 Mandľové maslo je nielen zdrojom bielkovín, ale aj kalórií, najväčším maškrtníkom neprezraďte skrýšu a dávkujte im ho do jedál po troškách.  Inak neodolajú a … najlepšie sa predsa tajne vyjedá veľkou lyžicou priamo z pohárika 🙂

Mandľové maslá by mali byť vyrábané v malých sériách, aby sa čo najlepšie uchovali čerstvé. Overte si to u dodávateľa.

Showing 1–12 of 18 results