Description
Mandľové mlieko sa vyrába z mandlí a vody. Ak sa chcete do toho pustiť samy, potrebujete mandle natural, nesolené, podľa vašich preferencií môžete voliť mandle lúpané alebo nelúpané. Mandľové mlieko z mandlí so šupkou bude mať svoju špecifickú chuť. Mandle v šupke totiž nezoxidujú tak rýchlo ako lúpané mandle. Nelúané mandle môžete ľahko olúpať, ak ich deň dopredu namočíte do vody. Šupka sa na ďalší deň ľahko oddelí, aj bez toho, aby ste ich sparili horúcou vodou.
Mandle sú zdrojom mangánu, horčíka, vápnika, selénu, železa a draslíka. Cítite to, ako sú nabité dôležitými minerálmi pre kvalitu kože, vlasov, nechtov, kostí, zubnej skloviny, ale aj pre srdce a cievy. Okrem toho mandle obsahujú antioxidanty, vlákninu a bielkoviny. Mandle patria medzi super potraviny, obsahujú aj vitamín E.
GRIZLY Mandle natural nelúpané 250 g
GRIZLY Mandle natural nelúpané 250 g
Ochutnajte prvotriednu kvalitu. Typické veľké jadrá s tenkou šupkou vynikajú sladkou chuťou a mäkkosťou, takže si na nich pochutnávajú aj tí z vás, pre ktorých sú ostatné orechy príliš tvrdé. Navyše výhody mandlí a ďalších orechov sme pre vás prehľadne zhrnuli tu. Určite vás pri čítaní napadá otázka, koľko mandlí sa môže denne zjesť. V duchu hesla všetko s mierou sa odporúča jesť denne približne 1 hrstku mandlí, čo je zhruba 28 g. Ak si chcete urobiť poriadne zásoby, môžete do košíka okrem tohto sympaticky malého balenia pridať rovno aj 1 kg balenie mandlí natural.
Nelúpané mandle však nie sú jedinou variantou! Odporúčame poriadne preskúmať našu ponuku slaných, sladkých alebo napríklad pražených mandlí. Na posypanie dezertov alebo vianočky sú ako stvorené lúpané, prípadne sekané mandle. Za vyskúšanie stoja tiež mandľové krémy alebo mandľová múka, ktorá je hlavnou surovinou pri pečení makróniek.
Prečo chcieť GRIZLY mandle:
✅ vyznačujú sa sladkou chuťou a mäkkosťou
Ako ich využiť?
Jednoznačne na prípravu desiaté! Skombinujte ich so sušeným alebo lyofilizovaným ovocím, čokoládou a máte hotovo. Mandle sú tiež ideálnou prísadou do granoly, jeden takýto recept na domácu kokosovú granolu nájdete tu. Pokiaľ radi raňajkujete kašu nezabudnite si ju posypať práve mandľami alebo napríklad mandľovými plátkami. Kto hľadá alternatívu ku klasickému mlieku, môžete mandle využiť na výrobu domáceho mandľového mlieka. Niekoľko dôvodov, prečo je dobré zaradiť mandle do jedálničku, sme spísali v našom článku.
GRIZLY TIP ⬇️
Dávate prednosť skôr lúpaným mandliam? Potom pre vás máme tip, ako mandle olúpať. Rýchlejším riešením je zaliať mandle so šupkou horúcou vodou a po vychladnutí šupku jednoducho odstrániť. Druhým riešením, náročnejším na čas, je namočiť mandle do vody a nechať ich tak cez noc. Ráno mandle rýchlo olúpete a ešte pre vás budú lepšie stráviteľné. Viac trikov a tipov, ako najlepšie olúpať mandle, nájdete v našom článku.
Administratívne zaradenie: suché škrupinové plody
Zloženie: jadra mandlí nelúpaná 100 %
Výrobok môže obsahovať stopy arašidov, iných škrupinových plodov.
Krajina pôvodu: USA a Španielsko
Skladovanie: Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: Znovuuzatvárateľný PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu).
Hŕstka mandlí se sušeným ovocím a zdravá desiata je na svete.